Facebook

Er zijn heel veel groepen en pagina’s op facebook over de Nijmeegse Vierdaagse. De ene is meer actiever dan de ander, de een is betrouwbaarder dan de ander. Volg er niet te veel, want je komt overal dezelfde discussies tegen, en heel vaak ook dezelfde mensen. Een groep begint meestal als hoby van een wandelaar. Misschien ooit eens praten over het samengaan van een paar? Aan de andere kant, iedereen vindt wel ergens iets van zijn/haar gading. Onderstaande groepen zij te bereiken door op de tekst van de groep te klikken.

facebook groep RETWandel

RETWandel

Allereerst maar even onbescheiden onze eigen facebook groep: RETWandel. Hier melden we alle nieuwtjes over de RET Verzorging, over de RET wandelingen en eigenlijk over wandelsport en vierdaagse in het algemeen. Het gaat dus verder dan alleen de Vierdaagse.

Nijmeegse Vierdaagse in 2024

Feb 2024: 11,6 duizend leden, groep is prive, dus buitenstaanders kunnen niet zien wie er lid zijn. Ongemodereerde groep die elk jaar van naam wordt veranderd vanwege het jaartal 🙂 Weinig onderscheid met andere groepen, wel goed zelfregulerend. Weinig chaos of scheldpartijen. Toegang is vrij, dus ook de keuze van de onderwerpen.

Nijmeegse Vierdaagse

Feb 2024: 14,2 duizend leden, groep is openbaar. Heel vergelijkbaar met de “in 2024”  groep. Werkt met moderators en beheerders. Zoals in alle Nederlandse groepen kom je veel dezelfde mensen tegen en daardoor ook veel dezelfde berichten. Maar ach, de meeste Vierdaagse wandelaars hebben veel behoefte aan informatie, dus het voorziet allemaal in een behoefte!

Wandel marktplaats

Feb 2024: 2,9 duizend leden, prive groep, dus leden en berichten zijn alleen te zien voor leden van de groep. Eindelijk eens een ander soort groep: de marktplaats. Hier berichten met vraag en aanbod van logies adressen, en allerlei wandel atributen. Ok, onderwerpen die ook in sommige van de andere groepen voor komen, maar hier kan gericht gezocht worden.

4-daagse wandelvrienden

Feb 2024: 7,9 duizend leden. een van de oudste (misschien wel de oudste) Nederlandstalige groep over de Vierdaagse. Ontstaan uit de nog steeds bestaande groep wandelvrienden. Groep is prive, buitenstaanders kunnen niet mee lezen. Flink gemodereerd, regelmatig worden berichten gecorrigeerd of plaatsers tot de orde geroepen. In de loop van de tijd beetje ingehaald (in elk geval in aantal leden) door een paar andere groepen.

De 4daagse

Feb 2024: 84 duizend leden. pagina van de organisatie. Dat verklaart het grote aantal leden. De beste bron voor alle officiele aankondigingen, trainingen, cijfers en resultaten. Een must voor elke deelnemer en andere betrokkenen.

Wandel.nl

Feb 2024: 41 duizend leden. pagina van de wandelsportbond KWBN, waarbij de Stichting Vierdaagse is aangesloten. Hier vooral informatie over de wandelsport in Nederland. Trainingstochten, evenementen, enz enz. Vooral ook de verwijzing naar de website wandel.nl waar een overzicht te vinden is van alle door de bij de KWBN aangesloten verenigingen georganiseerde wandeltochten.

Instagram

Na facebook toch wel het populairste medium voor vierdaagse info. Ook hier beginnen we met ons eigen account, gevolgd door een aantal andere tips. Heeft u suggesties? Laat het weten via de contact pagina.

wandelsportret

Account van deze website, of beter gezegd de Wandelsportvereniging RET. Foto’s en berichten over wandeltochten en de vierdaagse verzorging.

4daagse_nijmegen

Account van de organisatie. De social media afdeling van de organisatie is het hele jaar door zeer actief en plaatst zeker op instagram heel veel berichten.

Tag: #vierdaagse

Dit is geen account, maar geeft een overzicht van alle foto’s die geplaatst worden met de tag #vierdaagse Kortom: een kleurrijk beeld van vele jaren Vierdaagse.

 X (twitter)

Er zijn niet echt veel vierdaagse accounts op X, het vroegere twitter. Misschien is dit hele medium wel een beetje achterhaald. Toch hebben we wat weten te vinden, al was het maar ons eigen account 🙂

4dNijmegen

Account van deze website. Zo rond de Vierdaagse worden hier berichten geplaatst. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat het in 2023 vrijwel niet heeft plaats gevonden. Maar de goede bedoelingen zijn er 🙂

De 4Daagse

Account van de organisatie. De social media afdeling van de organisatie is het hele jaar door zeer actief en plaatst veel berichten.

Vierdaagsefeesten

Onlosmakelijk verbonden met de vierdaaagse: de feesten. Dit account is vooral actief in de aanloop naar, en tijdens de vierdaagsefeesten. Een enorm spektakel, met heel veel artiesten.

Share This