Spam filter in uw email programma

U ontvangt geen email van ons? Dan kan het zijn dat de email is verdwenen in uw spam filter. Afhankelijk van de software die u gebruikt om uw email te lezen, zijn er een paar dingen die u kunt doen:

Elk programma, zoals Outlook365 of Outlook.com maar ook de andere programma’s hebben een SPAM map (in Outlook heet deze map “junk”). De software denkt spam te herkennen, en plaatst dat bericht in die map. Daardoor krijg je het bericht niet automatisch te zien. Zoek de map op in je email programma en open deze. Bij bijvoorbeeld gmail zie je dan vaak een hele rij met dubieuze emails die daar terecht staan. Maar misschien zie je ook een email van wsvret staan, of andere emails die je graag wel wilt lezen? Dan kun je een simpele aktie ondernemen om het uit de spam te vewijderen.

Outlook.com (hotmail) webversie

Door outlook/hotmail/microsoft wordt email nogal snel beschouwd als spam. We hebben er met onze provider echt alles aan gedaan om dat te voorkomen, maar zeker bij mensen met een hotmail adres merken we dat veel van onze berichten buiten beeld worden gehouden. Waar blijft het dan? Kijk om te beginnen eens in de map ongewenste items of ongewenste email. Daar verdwijnt het dan nl meestal. Zie je onze email daar staan? Schuif het dan naar de gewone inbox. Hotmail/outlook zal dan waarschijnlijk vragen of het te vertrouwen is, en ook toekomstige emails direct in de inbox laten zien.

Maar nog makkelijker: klik in de webversie van outlook op het tandwieltje rechts bovenin. Dan op de button “alle outlook instellingen weergeven”, links op “email”, dan de button “ongewenste email”, en ga naar het vak “veilige afzenders en domeinen”. Klik op +toevoegen Voeg hier vierdaagse.org en misschien ook wsvret.nl toe, sluit af met enter en klik onderaan op de OPSLAAN button. Dan zou het eruit moeten zien als in onderstaand plaatje:

outlook hotmail spam instellingen

Gmail (webversie)

Kijk regelmatig of er iets is opgeslagen in de map SPAM. Als daar een email in zit die u graag wilt bewaren (de map spam wordt na 10 dagen leeg gemaakt door gmail) sleep de email dan naar de folder “primair”. Onderin verschijnt dan de vraag of u ook in de toekomst email van deze afzender wilt vertrouwen. Bevestig dat door op JA te klikken.

Gmail telefoon app

Lees je je gmail email op je telefoon, dan heb je ook daar een spam map. Controleer die zo nu en dan, om te kijken of er toch belangrijke email in terecht is gekomen. Standaard maakt gmail deze map elke 30 dagen leeg, dus je kunt hier geen belangrijke email in laten staan.

Als je de spam box opent, dan krijg je direct de waarschuwing te zien dat emails automatisch na 30 dagen worden verwijderd. Je kunt hier ook zelf de hele map leeg maken. Doe dat niet als je bepaalde berichten nog wil bewaren!!!

Als je op een email klikt die volgens jou geen spam is, dan kun je kort op die email klikken. Dan verschijnt de uitleg waarom het in deze map is geplaatst. Klik op de button als het geen spam is, de email wordt dan naar de inbox verplaatst:

 

Je kunt ook op de 3 puntjes bovenaan klikken, dan verschijnt een menu. Hierin ku je aangeven dat het bericht geen spam is. Ook hierdoor wordt het naar de inbox verplaatst en zal het in de toekomst automatisch niet meer als spam aangemerkt worden:

Overige email accounts

Er bestaan uiteraard nog heel veel meer software leveranciers, email providers en apps. Vaak komt het op hetzelfde neer: ergens is een nstelling beschikbaar waar u aan kunt geven welke afzenders u wel en welke u niet vertrouwt. In het geval van deze site is het dan van belang om vierdaagse.org toe te voegen aan de vertrouwde domeinen (dwz alle email adressen die eindigen op vierdaagse.org). Soms kan het ook al helpen om verzorging @ vierdaagse.org toe te voegen aan het adresboek. Hou in elk geval ook de facebook groep RETWandel in de gaten, daar vermelden we meestal wanneer er een algemene mailing heeft plaats gevonden.

Share This