Spam filter in uw email programma

U ontvangt geen email van ons? Dan kan het zijn dat de email is verdwenen in uw spam filter. Afhankelijk van de software die u gebruikt om uw email te lezen, zijn er een paar dingen die u kunt doen:

Elk programma, zoals Outlook365 of Outlook.com maar ook de andere programma’s hebben een SPAM map (in Outlook heet deze map “junk”). De software denkt spam te herkennen, en plaatst dat bericht in die map. Daardoor krijg je het bericht niet automatisch te zien. Zoek de map op in je email programma en open deze. Bij bijvoorbeeld gmail zie je dan vaak een hele rij met dubieuze emails die daar terecht staan. Maar misschien zie je ook een email van wsvret staan, of andere emails die je graag wel wilt lezen? Dan kun je een simpele aktie ondernemen om het uit de spam te vewijderen.

Gmail (webversie)

Kijk regelmatig of er iets is opgeslagen in demap SPAM. Als daar een email in zit die u graag wilt bewaren (de map spam wordt na 10 dagen leeg gemaakt door gmail) sleep de email dan naar de folder “primair”. Onderin verschijnt dan de vraag of u ook in de toekomst email van deze afzender wilt vertrouwen. Bevestig dat door op JA te klikken.

Outlook.com (hotmail)

Door outlook/hotmail/microsoft wordt email nogal snel beschouwt als spam. We hebben er met onze provider echt alles aan gedaan om dat te voorkomen, maar zeker bij mensen met een hotmail adres merken we dat veel van onze berichten buiten beeld worden gehouden. Waar blijft het dan? Kijk om te beginnen eens in de map ongewenste items of ongewenste email. Daar verdwijnt het dan nl meestal. Zie je onze email daar staan? Schuif het dan naar de gewone inbox. Hotmail/outlook zal dan waarschijnlijk vragen of het te vertrouwen is, en ook toekomstige emails direct in de inbox laten zien.

Maar nog makkelijker: klik in de webversie van outlook op het tandwieltje rechts bovenin. Dan op de button “alle outlook instellingen weergeven”, links op “email”, dan de button “ongewenste email”, en ga naar het vak “veilige afzenders en domeinen”. Voeg hier vierdaagse.org en misschien ook wsvret.nl toe. Dat zijn de door ons gebruikte domeinen voor email.