Als RET klant ontvangt u vier consumptiekaarten, eentje voor elke dag. U mag de kaarten ook best op andere dagen gebruiken. We hebben het alleen maar opgesplitst om te voorkomen dat u met een enorme stempelkaart rond moet lopen. die bij onverhoopte regen ook nog eens nat kan worden.

De kaarten zijn wel strikt persoonlijk. Al geef ik direct toe dat we het niet kunnen controleren. Maar ongeveer de helft van het betaalde bedrag zijn we kwijt aan kosten, anders dan de consumpties. Het grootste bedrag gaat naar de huur van de bussen, gasflessen, medisch materiaal, aanschaf en onderhoud van slangen en brandblussers, drukwerk, vervanging tafels en stoelen, enz enz. Dus als u 1 kaart deelt met meerdere personen, neemt u wel twee keer deze onkosten voor uw rekening, zit u op 2 stoelen, maar betaalt u maar voor 1. Help ons dus een beetje, en gebruik het zoals het bedoeld is 🙂

Op de consumptie kaart ziet u twee soorten vakjes: letters en cijfers. Het ene is voor koffie, thee, melk, koeken, fruit en bijvoorbeeld chips. De andere zijn voor soep, broodjes, snacks. Komt u niet uit? Dan kunt u een kaart voor 10 consumpties bij kopen. Echter, dat heeft nog nooit iemand gedaan 🙂

Bij de inschrijving hebben we gevraagd of er behoefte was aan bijzondere consumpties, zoals vegetarisch, veganistisch, lactose- of glutenvrij. Tot mijn verbazing bleek dat maar zeer beperkt het geval. Toch zullen we een poging doen. Geef ons zeker suggesties als u een idee heeft. Het moet wel aan wat puntn voldoen: verkrijgbaar bij groothandel of Albert Heijn. Geen enorme aantallen. Het moet te verwerken zijn. Voorbeeld: we hebben vegetarische bouillon gevonden als vervanging van de dagelijkse soep. Daarvoor hebben we alleen kokend water nodig. Een veganistisch alternatief hebben we alleen vloeibaar gevonden. Daarvoor hebben we dan een extra gaspit nodig, maar die hebben we nodig voor koffie en soep. Voelt u de afweging? 🙂 🙂 kortom: we doen ons best, laten we elkaar helpen.

LET OP: deze informatie is nog niet compleet. Het zal de komende tijd worden aangevuld.

Ongeveer elke 10 km heeft u een rustpost. Dat betekent dat de 50 km elke dag 4 rustposten heeft, de 40 km 3 rustposten, en de 30 km 2. Uitzonderingen: op woensdag heeft de 30 km 3 rustposten, op vrijdag heeft de 40 km er 4. Extraatje 🙂 Elke dag kent een zogenaamde grote rust, de rust waar de soep wordt geschonken. Meestal is dat de een na laatste rust:

dinsdag in Valburg
woensdag in Wijchen
donderdag in Plasmolen voor de 40 en de 50 km, in Groesbeek voor de 30 km
vrijdag in Beers voor de 40 en de 50 km, die dag helaas geen soep voor de 30 km.

Op deze grote rustposten zijn ook witte/bruine broodjes kaas of ham te krijgen.

Op de laatste rust is op woensdag, donderdag en vrijdag een snack te krijgen.

Koffie, thee en melk

Elke dag op elke rust beschikbaar (zo lang de voorraad strekt): koffie, thee en melk.
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Koffie, thee en melk
KoffieAVVV
TheeAVVV
Halfvolle melkA
HavermelkAVVV
Koffiemelk
KarnemelkA

Koeken

Ruim voorradig, zeker op de eerste koffie en thee rust: koeken! We kunnen helaas niet garanderen dat altijd elke soort beschikbaar is, maar we doen ons best.
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Koeken
Gevulde koekA
SpritsA
RondoA
StroopwafelA
Roze koekA

Broodjes

Elke dag zijn er broodjes in verschillende uitvoeringen. Maar zeker bij dit beperkt houdbare product geldt: op is op. En wat we overhouden moeten we weggooien. De broodjes zijn alleen bij de soeprust verkrijgbaar. Denk ookaan de wandelaars na u en koop ons niet leeg 🙂
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Broodjes
Wit puntje met boter en kaasB
Bruin puntje met boter en kaasB
Wit puntje met boter en hamB
Bruin puntje met boter en hamB
Wit broodje met kaas zonder boterB
Wit broodje met ham zonder boterB

SoepMenu

Elke dag is er 1 rust waar soep wordt geserveerd. De eerste dag al redelijk vroeg in Valburg, woensdag in Wijchen, donderdag voor de 40 en 50 km in Plasmolen en voor de 30 km in Groesbeek.. vrijdag voor de 40 en de 50 km in Beers, voor de 30 km aan de Houtlaan. Dagelijks op elke rust is er bouillon of cuppasoup beschikbaar, zo lang er heet water genoeg is.
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Soep
Groentensoep (dinsdag)B
Erwtensoep (woensdag)B
Tomatensoep (donderdag)B
Kippensoep (vrijdag)B
Bouillon (elke rust)A
Tomaten cupasoup (elke rust)A
Groenten cupasoup (elke rust)AVVV

Frisdrank

Elke dag op elke rust beschikbaar (zo lang de voorraad strekt): diverse soorten limonade
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Frisdranken
Coca-colaB
Coca-cola zeroB
FantaB
Spa roodBVVV
Spa blauwBVVV
FantaB
ChocomelB
AA OrangeB
AA LemonB

Specials

Enkele dagen hebben we op de laatste rust een special. Vaak dingen waar sterk naar uitgekeken wordt.
OmschrijvingBonVegaVeganLactose vrij
Specials
Slaatje (woensdag)B
Gehaktbal (donderdag)B
Hotdog (vrijdag)B

Share This