Het zit er op, de eerste dag van de 105e Vierdaagse. Altijd een speciaal gevoel, oude bekenden weer zien, nieuwe bekenden voor het eerst ontmoeten. Voor ons liep de wekker af om half 3, vertrek om kwart over 3 ‘s ochtends om te vertrekken naar Valburg. De eerste rust voor de 30 km en de tweede rust voor de 40 en 50 km. Vragen die we dan hebben: hebben we genoeg ingekocht? Kunnen de gaspitten het aan? Staat er niet een ijverige BOA op straat om je tegen te houden? Komt iedereen zijn bestelde kaarten en mokken ophalen? Je kan aan veel denken hoor 🙂

En de conclusie nu: het verliep uitstekend. Ok, we hadden veel teveel soep. Maar dat altijd liever dan te weinig. We hadden teveel broodjes. Dat liever dan te weinig. En dus hebben we morgen ook broodjes in Alverna. Maar er was nooit iets te weinig.

En dan de kaartverkoop. Heerlijke lange rij van veel oude bekenden, en uitleggen aan nieuwsgierige nieuwe wandelaars. Op 3 na werden alle kaarten opgehaald. Waar waren ze? Voorbij gelopen? Helaas ook nog wat mensen die graag een kaart wilden kopen. Kan ik die morgen blij maken met niet opgehaalde kaarten? We gaan het zien.

Geen emails van wandelaars over de afgelopen dag. Goed nieuws? Of keek ik te vroeg? En weer inkopen gedaan bij de groothandel, voor de dag van morgen. Erwtensoep in Wijchen. Voldoende koeken voor Alverna. Slaatjes alarm voor Beuningen? Die waren er niet. Maar gelukkig een oplossing gevonden met de leverancier. We gaan gewoon zelf slaatjes maken. Komt dat proeven!!

Andere indrukken van vandaag? Voor het eerst een safety car gespot. Die zorgt er voor dat niemand sneller loopt van 8 km per uur. Overal vooral een vriendelijke sfeer. Militairen die niet uitblonken in het zingen. Perfecte samenwerking met de eigenaren van de locaties. Kortom: deze eerste dag krijgt een dikke 7!

Wat waren uw ervaringen? Geef uw reaktie!

Share This