Niet alleen in ons eigen huishouden, maar ook in de dynamische wereld van de wandel verzorging hebben we steeds meer te maken met het milieu. En u raadt het al: ook dit maakt het verzorgen niet goedkoper. Maar zoals zo vaak: je doet het voor de kinderen en kleikinderen he. Op naar een schone(re) wereld.

Een paar voorbeelden:

Plastic domineerde jarenlang de wereld van de consumpties. verpakkingen, drinkbekertjes, roerstaafjes, soepkommen, alles was van plastic. Maar steeds meer zien we dat dat al dan niet vrijwillig wordt vervangen door milieu vriendelijkere varianten. De bekertjes worden van karton. Maar daar mag dan weer geen plastic binnenkant in zitten. Op dit moment nog wel in plastic variant te verkrijgen, als je zegt dat de bekers bedoeld zijn voor een automaat.

De rietjes worden van karton. Volgens sommigen smaakt dat vies. Kennelijk is dat bij mij al verwerkt, want ik proef het eigenlijk niet 🙂 . Soepkommen net zo, de handige plastic kommetjes worden vervangen door de veel bredere kartonnen of bamboe variant. Jawel, stukje duurder. En groter.

En dan natuurlijk het statiegeld. Vanaf dit jaar moeten we statiegeld afdragen over flesjes (AA bijvoorbeeld) en blikjes. Was u gewend dat lekker mee te nemen voor onderweg? lever het flesje dan svp in op de volgende rust! Grote concerns zoals McDonalds beginnen nu met statiegeld bekers voor de cola. Die zijn zo populair geworden dat er honderdduizenden zijn “verdwenen” en thuis ergens staan te pronken. Nog niet echt een verbetering voor het milieu. U wilt geen statiegeld betale en gewoon een ouderwetse beker? Dan gaat u een klein bedrag aan plastic boete betalen. Voor ons geen probleem, omdat de consumpties inclusief zijn bij de consumptiekaarten, maar koopt er toevallig iemand een losse kop koffie, dan moeten we een dubbeltje extra rekenen.

Natuurlijk willen we zelf ook graag een bijdrage leveren. Het weggooien van vele duizenden bekertjes per dag is geen goede zaak. Daarom vragen we iedereen om eens een herbruikbare mok te overwegen. En misschien een camping setje bestek. Even wennen misschien, maar al snel weet je niet beter. En om het wat makkelijker te maken hebben wij een aantal artikelen beschikbaar tegen vriendelijke prijsjes, verkrijgbaar op de rustpost in Valburg. Maakt u de blits als u de Vierdaagse uitloopt met zo’n zwengelende mok aan uw heuptas of rugzak!

bestellijst afhalen

Share This